V Planici priprave na dogodek stoletja

21. 10. 2022

V Planici priprave na dogodek stoletja

Planica bo od 21. februarja do 5. marca 2023 prizorišče največjega športnega dogodka v zgodovini Republike Slovenije. Vstopnice za FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2023 so že v prodaji, hitro pa napredujejo tudi pripravljalna dela na vseh organizacijskih področjih.

Eno izmed pomembnih področij je tudi prometna ureditev na širšem območju prireditve. K temu seveda sodijo tudi parkirna mesta za osebna vozila, avtobuse in kombinirana vozila. Pomembno je omeniti, da bo dogodek organiziran trajnostno in bo v dolino imelo dostop le omejeno število vozil tekmovalnih ekip in televizijskih hiš, ki bodo poročala in prenesla signal k več kot 450.000.000 gledalcem po vsem svetu. Vsi obiskovalci bodo prek vstopne točke pri krožišču v Ratečah v dolino prišli peš. Gre za čudovit sprehod v dolžini dobrega kilometra, kjer boste lahko v pravi zimski idili občutili lepote te prečudovite ledeniške doline, ki slovi po vsem svetu.

V bližnjih naseljih Rateče, Podkoren in Kranjska Gora, smo bili zato primorani poiskati ustrezne rešitve za dodatna začasna parkirna mesta. Ob tem se zahvaljujemo občini Kranjska Gora in še posebej vsem lastnikom zemljišč, s katerimi smo dosegli dogovor o uporabi njihovih travniških površin. Seveda bomo glede na trajnost dogodka na vseh tovrstnih površinah po koncu zimske sezone vzpostavili prvotno stanje vključno z ozelenitvijo.

Prepričani smo, da bomo tako v dolini pod Poncami pripravili vse potrebno za nemoten potek tega zgodovinskega dogodka, hkrati pa vedno z mislijo na okolje ohranili prostor tudi našim zanamcem.

Nazaj