KDO JE VITA?

VITA je uradna maskota FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023. Je dekle sijočega pogleda in z neverjetnim smislom za nordijske športe. Je postavna čaplja, ki zna teči in leteti in se neustrašno spopada z zimo. Ime je dobila zaradi izrednega veselja do življenja. Njeno daljše ime je Viktorija in skriva neizmerno željo po zmagovanju.

VITA ZNA OČARATI KJERKOLI SE POJAVI
Ko smo našo Vito prvič spoznali, je bila to ljubezen na prvi pogled. Da bo postala tako priljubljena, smo si lahko le želeli. Naša naloga je, da taka tudi ostane. Dosegla je tudi to, da jo danes vsi poznajo kot planiško čapljo, ki je zapustila uradni logotip planiških dogodkov, a se vrnila v mnogo lepši in navdušujoči podobi. Vita rada spodbuja otroke k športu, gibanju in spoštovanju narave, nenazadnje je njen dom na obrobju Triglavskega narodnega parka in tu se počuti najboljše.

SLIKANICA: S ČAPLJO VITO V PLANICO
V okviru FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 smo poskrbeli za posebno presenečenje tudi za najmlajše navijače. Slikanico z vsebinami o trajnosti, v kateri ima glavno vlogo maskota Vita. Knjiga je namenjena otrokom prve triade osnovne šole in otokom iz predšolskega obdobja. Otroke popelje skozi vse letne čase v Planici. Je poučne narave, saj nagovarja otroke k odgovornemu in okolju prijaznemu vedenju. Kaj vse počne naša Vita v tej slikanici, pa bomo razkrili v času FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023.