Navijači drone pustite doma

19. 02. 2023

Navijači drone pustite doma

Med FIS svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju Planica 2023 bo obiskovalcem prepovedano uporabljati drone. Zračni prostor na športnimi prizorišči v Planici bo med 21. 2. 2023 in 5. 3. 2023 zaprt. Zaradi varnosti vseh udeležencev in obiskovalcev organizator poziva navijače, da med obiskom tekmovanj svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju ne uporabljajo dronov.

Varnost udeležencev in obiskovalcev FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 je na prvem mestu.
Organizator vse obiskovalce poziva, da lastnih dronov ne nosijo s seboj in da jih ne uporabljajo na tekmovalnih prizoriščih v Planici.
V skladu s sklepom Ministrstva za infrastrukturo je za čas športnih dogodkov na FIS svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici zračni prostor nad območjem prireditve zaprt. Letenje v njem je dovoljeno le tistim zrakoplovom, ki so uradno izvzeti iz te omejitve in so v sklepu natančno navedeni.
Zaradi morebitnih kršiteljev lahko vodstvo prekine tekmovanje. Nadaljevalo se bo šele, ko bo dron prizemljen. Slovenska policija bo na prizorišču uporabljala tehnologijo za odkrivanje in določitev lokacije krmilnika za upravljanje dronov in bo ukrepala skladno z zakonodajo, kršitelji bodo kaznovani.

Nazaj