Lanišek z zmago in Zajc s tretjim mestom na kvalifikacijah povabila navijače v Planico

24. 02. 2023

Lanišek z zmago in Zajc s tretjim mestom na kvalifikacijah povabila navijače v Planico

Kvalifikacije smučarjev skakalcev na srednji napravi se ne bi mogle bolje končati za slovensko reprezentanco. Anžeta Lanišek je z odličnim skokom osvojil prvo mesto, Timi Zajc pa je bil tretji. Med oba se je vrinil le Stefan Kraft. Odlični nastopi slovenskih orlov so najboljše povabilo navijačem naj jih pridejo podpreti na 43. FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023.

Skakalni stadion v Planici se je po kvalifikacijah pred sobotno tekmo smučarjev na FIS svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju na srednji napravi pošteno tresel. Za evforijo domačih navijačev sta poskrbela Anže Lanišek in Timi Zajc, ki sta končala povsem na vrhu. Lanišek je pristal 98.0 metrih, zbral 141.6 točk in prepričljivo dobil kvalifikacije. "Na tem svetovnem prvenstvu si želim predvsem uživati. Ne nalagam si dodatnega pritiska, kar zaenkrat deluje zelo dobro. Pred jutrišnjo tekmo si bom ogledal kakšno epizodo televizijske serije, ki jo trenutno gledam in se tako sprostil." je po odličnem nastropu povedal Lanišek.

Zmagovalec kvalifikacij na srednji skakalnici Anže Lanišek © BoBo

Njegov dosežek je s tretjim mestom dopolnil Timi Zajc, ki je bil sicer z višjega zaletišča meter daljši, a  za 4,5 točke zaostal za reprezentančnim kolegom. "V kvalifikacijskem skoku sem naredil manjšo napako. Je pa jutri tekma in upam, da se mi takrat vse lepo poklopi. Ker pa se vrhunski skok zgodi in je pred menoj vrhunec sezone, zato stvari ne bom spreminjal," je samozavestno pred sobotno tekmo pojasnil Zajc.

Med slovenska orla se je vrinil Stefan Kraft, daljava Avstrijca je bila 97 metov in pol.Odlična nastopa obeh Slovencev je najboljši poziv navijačem, da jih podprejo na sobotni tekmi v boju za naslov prvaka. Prva serija se bo začela ob 17. uri.

Karl Geiger © BoBo

Konkurenca je na vrhu izjemno izenačena, saj najboljših devet loči manj kot enajst točk. Nemec Karl Geiger je končal na četrtem mestu, takoj za njim pa sta se razvrstila Rjoju Kobajaši Norvežan Egnar Halvor Granerud.  Japonec se je pognal z 10. zaletnega mesta, pristal pri 101 metru in se podpisal pod daljavo dneva. Na repu deseterice se je znašel aktualni prvak Piotr Zyla, ki je doskočil pri 95 metri in pol

Nazaj