Danes se začenja največji športni dogodek v zgodovini Sloveniji

21. 02. 2023

Danes se začenja največji športni dogodek v zgodovini Sloveniji

V Planici se danes pričenja 43. FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023, največji športni dogodek v zgodovini Republike Slovenije. Tekmovalke in tekmovalciiz 66 držav iz vsega sveta se že zbirajo v zgornjesavski dolini.

V treh različnih disciplinah se bo 2000 športnic in športnikv s spremljevalnimi ekipami borilo za 24 kompletov medalj, 12 v teku na smučeh, 7 v smučarskih skokih in 5 v nordijski kombinaciji, ki na prvenstvo prinaša novo disciplino – mešano ekipno tekmo.

Odlično pripravljene tekaške proge bodo danes na treningu ob 12. uri preizkusili tekačicein tekač na smučeh, živahno pa bo tudi na srednji skakalnici HS102, kjer bodo z uradnim treningom pred jutrišnjimi kvalifikacijami opravile smučarske skakalke.

Zvečer pa se obeta otvoritveni spektakel. Na Trgu zmagovalcev v Kranjski Gori bo ob 20.23 potekala otvoritvena slovesnost. Svetovno znana glasbena skupina Laibach, Ansambel Saše Avsenika in svetovno znani producent elektronske glasbe DJ UMEK. Na odru jih bo spremljalo več kot 130 nastopajočih, zbrane pa bodo nagovorili Johan Eliasch, predsednik Mednarodne smučarske in deskarske zveze, dr. Robert Golob, predsednik Vlade Republike Slovenije in Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenija in OK Planica. Slovesnost si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na TVSLO 2.

Nazaj